Filmer från igårJag tycker egentligen att det är ganska jobbigt att se filmer på mig själv, samtidigt är det himla nyttigt. Här är i alla fall en film från gårdagens lopp som Malin har knåpat ihop.


Ingen pinne idag heller

Klockan 7 imorse blev jag upphämtad av Malin, och så bar det av mot Märsta-Sigtuna BKs agilitytävling.

Agilityklass 2; Banan var ganska klurig och det fanns en hel del fällor och det fanns en hel del ställen jag trodde det skulle gå åt pipsvängen. Det kändes mest bara som Trollet stod och skällde och han kändes seg och svårstyrd, vilket resulterade i många stora svängar. Efter a-hindret smet Trollet bakom ryggen på mig när jag gjorde ett framförbyte, vilket gjorde att jag tappade koncentrationen och det blev en jättekonstig väg in i slalomet, vilket resulterade i missad slalomingång. 5,3 fel och en 4 placering.

Hoppklass 2; Det var en riktig rolig bana och jag galet taggad! Trollet sprang på bättre i detta loppet och var inte alls lika svårstyd. Som vanligt (fy på mig!) släpper jag honom i några hundradelar och litar på att han ska ta tunneln, men han springer förbi och tar slalomet som jag var på väg mot, så det blev en disk. Sen blev det massa slalomstrul, men resten kändes bra.

Holländare eller giraff?


Tillbaka till verklighetenVi får skylla den dåliga uppdateringen på sommarens fina väder (nåja, den sista veckan har det väl inte varit så fint, men annars!). Sommaren har gått fort, otroligt fort och nu är det bara några få veckor kvar på sommarlovet.

En liten snabbresumering av sommaren då; Lazer skötte sig bra på vinnarutställningen, domaren verkade dock inte gilla Lazers typ så vi fick en slät 1:a. Trollet och jag har tävlat agility och var ruskigt nära att plocka pinne i båda loppen, duktig fluff med tanke på mängden träning det senaste året. Jag har varit iväg en sväng till Öland och firat midsommar utan hundarna. Resten av tiden har gått åt till att njuta av värmen, bada och träna hund.

Förra veckan var jag och Lazer i Filipstad på rasklubblägret. Kul att se så många Holländare på en och samma gång! Lazer och jag spårade, körde uppletande, lydnad, pyttelite agility (dvs. 4-pinnarsslalom) och provade på lite bitarbete. Jag säger då det, jösses vilken hund jag har! Vad man än gör så klarar han det med bravur. Duktiga, duktiga randiga! Emma hjälpte oss med spåret, så nu är vi på rätt väg igen och vi fick även en spark i rumpan när det gäller lydnaden. Det enda man skulle kunna klaga på var vädret. Det regnade mer eller mindre hela tiden, så tillslut gav till och med tältet upp. Som tur var kom Denny och Sussie och erbjöd sovplats åt mig och Emma i deras husvagn!

Igår var det styrelsemöte i Visättra, så vi passade på att täna lite innan. Jag la ett spår och under tiden det låg tänkte jag köra lite agility med Lazer, men tji fick jag! Lazer var på monsterhumör och stressade bara upp sig vilket har resulterat i fina bitmärken på båda armarna. Lazer har ju skött sig otroligt bra den senaste tiden, vilket jag nog har tagit lite för givet att han ska göra varje gång nu. Aja, bara fortsätta träna på att vara lugn. Spåret gick bra i alla fall.

Oj, ett lång inlägg blev det. Kan ju tillägga att jag ska (och har) anmält mig till massor med tävlingar, så hösten blir fullspäckad!


RSS 2.0