Utställningsträning

Mitt internet har krånglat som vanligt den senaste tiden.. Ska ringa Telia så fort jag får tid, jag orkar inte sitta och betala för något som inte funkar.

Handlingskursen i söndags gick i alla fall mycket bra! Men jösses vad svårt det är! Haha och jag som bara trodde det var in och springa runt lite men icke sa nicke..

Om 20 minuter ska jag iväg till klubben för att träna och hålla kurs. Hoppas det inte börjar regna!

Årets första dopp

Kom precis in från en promenad. På vägen hem passade jag på att gå förbi vattnet för att se vad Lazer tycker om vatten och han tyckte det var jätte kul så länge han inte kom så lång ut att han inte bottnade. Jag kastade lite pinnar till honom och han spranh och hämtade dem med glädje. Även Trollet (som annars varken gillar vatten eller pinnar) sprang och hämtade några. Självklart hade jag inte kameran med mig, det är så typiskt!


Händelselöst

De senaste dagarna har det inte hänt mycket. Jag och Sanna var på bio i onsdags. Vi såg 17 again, en mycket rolig film! I torsdags vaknade jag upp med världens förkylning och sen har jag bara legat och försökt bli frisk.

På hundfronten har det inte heller hänt så mycket. Jag håller på och tränar mycket på backandet just nu med båda hundarna för att få ording på deras ställaden, och Lazer har även börjat få börja lite med klossen. Äntligen så börjar han fatta att hans kropp inte slutar efter frambenen!

Imorgon ska jag och Lazer på handlingskurs, det blir intressant!

Människor, människor, människor

Kan börja med att "glatt" berätta att min kära hund har lärt sig att öppna dörrar, även dörrar som går innåt så nu måste man låsa alla dörrar som man inte vill att han ska öppna.

Dessutom har han jagat ankor idag. Jag släppte Trollet och Lazer på åkern för att de (läs: Lazer) skulle få springa av sig lite innan min kurs började. Självklart hittar han ankor i något dike, ankorna flyger iväg och Lazer springer efter. Usch vad jag var sur på honom. Nu blir det långlina eller koppel på ställen där det finns djur. Hur som helst, när jag väl har fått tag på Lazer kommer det någon surgubbe och slänger ur sig "fin uppvisning av lagbrott". Tror han inte att jag vet att hundarna måste vara kopplade, eller trodde han att jag bussade hunden på fåglarna eller? Jävla as! Jag ville bara slänga ur mig något som "jaa.. och en fet hund är djurplågeri" med syfte på hans ortoligt feta border collie han hade i kopplet. Kan ju tillägga att jag och Lazer har gått förbi både rådjur, harar och katter utan att han har brytt sig, så jag hade ingen aning om att han skulle reagera så på fåglarna.

På bussen hem så var det också någon idiot som man bara ville slå ihjäl. Jag hade båda hundarna, bussen var liten, rätt så full (särskilt längst bak) och det står en barnvagn så man inte kommer längre bak än till mittendörrarna. Jag ställer mig då brevid barnvagnen eftersom jag inte kom länge. Då börjar idioten skrika "It's a baby". Jaha..? Båda hundarna låg på golvet och tittade inte ens på vagnen, det var ju knappast så att de tänkte äta upp ungen. Om han hade ställt barnvagnen så man kom förbi (för så full var inte bussen) så hade jag ju kunnat gå längre bak. Nää.. Det är bätte att klaga.
 
Gud vad sur jag blir på mänskilgheten ibland (och även vissa hundar haha..)

Sommarplaner

Nu är det inte många veckor kvar i skolan. Förra veckan hade vi sista bildlektionen, imorgon har vi sista mattelektionen och på onsdag har vi sista samhällskunskapslektionen. Det innebär att jag kommer vara helt ledig på onsdagar, och bara gå 2 timmar på torsdagar. SKÖNT!

I sommar ska jag ju jobba 8 veckor hos Veronica på Rex Ventors kennel. Veckan efter drar jag på Putte i Parken med Elin. Förutom det ska jag verkligen ta tag i hundträningen, och med tanke på att nästa agilitytävling är den 2 augusti så ska jag och Trollet köra hårt!

Lite träningsplaner för sommaren:
Trollet:
- Lära in running contacts
- Lära om slalomet enligt Susan Garretts 2x2
- Få lite koll på Greg Derretts handligsystem

Lazer:
- Maaaaassor med miljö/socialträning
- Börja träna in momenten i lydnaden
- Komma igång och spåra

Nu får jag bara hoppas på att jag hinner allt, phu!

Godkänd!

Yes, då är man godkänd A2 instruktör! Fick ett mail av Anita idag med min kritik, mycket intressant.

Helgen

Hmm.. undrar om det är mina eller mammas färginställningar på datorn som är fel? Bilderna i förra inlägget har helt normala färger på min dator, medan de är helt gröna på mammas..

Hur som helst så var jag och Lazer hos Sanna och kollade på melodifestivalen igår. Resten av helgen har spenderats hos mamma. Trollet och Lazer har verkligen funnit varandra och har busat runt enda sen i fredags. Båda var ruskigt trötta idag, vilket gjorde att de rök ihop ordentligt på kvällspromenaden.

Jag åkte även iväg och köpte en sele till Lazer i går, vilket gör att han drar mycket mindre nu. Skönt!

Jaa.. så mycket mer än så har väl inte hänt. Nu ska vi fortsätta att kolla på tv, får se om jag lyckas släpa med Lazer på en sista promenad senare..

Bilder


Träning

Idag fick Lazer följa med till kursen igen. Denna gång gick det MYCKET bättre. Inte alls lika mycket skrik och drag i kopplet. Inte lika mycket skrik i buren, med andra ord mycket lugnare.

Burträningen går också framåt. Sandra visade hur vi ska gå vidare. Han lär sig ju så jäkla fort!

Kan ju också berätta att jag var förbi mamma idag innan kursen. Trollet (som har hoppat på Lazer med jämna mellanrum de 3 gångerna de har träffats) låg och slickade Lazer i öronen! Lazer tyckte det var jättemysigt och det slutade med att de låg och pussade på varandra. Hahaha tokar. Skönt att de börjar komma överens.

Älskade hund


Älskade hund. Jag kommer sakna dig massor, men nu slipper du ha ont.
Hälsa husse från mig!

Avesta here we come!

Nu har jag fått klartecken från hon som har kenneln jag ska jobba på, så nu kan jag åka till Avesta den 12:e juni och ställa ut Lazer. Jag har ju aldrig i hela mitt liv ställt ut en hund förut, jag har knappt sett en utställning men nu ska jag stå där själv. Jag får prata lite med Jenny på klubben om inte hon kan hjälpa mig lite haha. Hur som helst kommer det bli kul att se resten av kullen och träffa deras ägare, sen kommer det ju bli kul och se om Lazer är så snygg som jag tycker han är.


Hopp

Okej, jag har inte gett upp!

Idag tog jag med Lazer till träningsgruppen istället för Trollet. Jag kom först så jag tog ut buren och körde lite burlekar. Det gick hur bra som helst! Han går in i buren utan problem och det omvända lockandet går också bra. Jag kan gå ganska långt innan han börjar tänka tanken att gå ut, och på mitt frikomando springer han ut med full fart!

Sen kom alla andra och då brast det totalt. Samma procedur som igår började. Ryck, slit och skrik. Det värsta är att efter ett tag tappar man själv tålamodet och då blir det inge bra alls.

På väg från bussen och hem gick det hur bra som helst igen. Inget dragandes i kopplet, inte ens när en pudel gjorde utfall mot Lazer eller när två bostonterriers gick 1 meter framför oss, bara lungt och fint vid sidan. När det funkar så bra blir man stolt över vad man har kunnat åstadkomma på mindre än en vecka. Nu är det bara kvar att det ALLTID ska funka så bra.

Funderingar

Jag undrar vad jag gett mig in på. Kommer jag verkligen klara av en Holländare? Jag var medveten om att den var en svår ras som behöver en fast hand och mycket träning, men så här jobbigt trodde jag aldrig att det skulle vara.

Idag har jag och Lazer hur som helst träffat några från klickerforum. Det gick inge vidare om man säger så, han stog och skrek och drog i typ 1½ timme så mina händer är helt skinnflådda nu. Har egentligen ingen vidare lust att släpa med han upp till Visättra imorgon, men ska jag få ordning på det så är det bara att träna, träna och träna. Han måste vänja sig att slappna av runt andra hundar innan vi ens kan börja tänka på träning. Phu, det här kommer bli tufft!


RSS 2.0