Sjuuuk

Nässpray, hostmedicin och alvedon är mina tre bästa vänner just nu.

Redan i torsdags började jag känna mig lite hängig och febrig, på fredagen hade jag blivit ordentligt förkyld men kände mig bättre och bättre och i söndags så var jag bara lite hostig, men en hel dags utställning med lite konstig väder gjorde att det vände. Nu tror jag att jag har årets förkylning och är helt utslagen. Väldigt kul med tanke på att skolan börjar imorgon..

Lazer är i alla fall snäll, han ligger på mig i soffan och sover. Jag får lära honom att hämta saker och rasta sig själv så jag slipper resa på mig haha..


Ja men visst kan Lazer!Igår var vi på utställning i Vallentuna, och jaa.. Bilden kan ju tala för resultatet!

Lazer var så j*vla duktig! Den enda dumheten han gjorde var ett litet hopp, men inte en enda sak mer! Till och med i gruppfinalen där det var hur många hundar som helst så skötte han sig som en ängel, även om han var sjuuuuukt trött och inte orkade stå still hela tiden.

I gruppfinalen åkte vi ut. Hundarna som blev kvar efter första gallringen var en Old English Sheepdog, Sheltie, Långhårig Collie, Schapendoes osv.. Ja ni förstår mönstret.

Det känns så himla bra att gå ifrån en hel dag på utställning utan ett enda blåmärke eller ha behövt bråka med Lazer!

Utan Veronicas hjälp i onsdags och Jennys hjälp under hela dagen igår hade det nog aldrig gått så bra! Och apropå Jenny så lyckades hon ju inte sämre själv. Hennes Champiz gick och blev BIR för att sedan avsluta dagen med att bli BIG-3! Inte dåligt!

UtställningsträningIgår fick jag och Lazer vara med när Veronica skulle ha lite ringträning för några Rex Ventor valpar. Mina armar ser ut att ha gått genom en köttkvarn 20 gånger och Lazer var ännu jävligare än vanligt, men vi fick nog kläm på det. Veronica gav oss massor med bra tips och jag lärde mig galet mycket. Det var egentligen bara några smådetaljer men dom gjorde jättestor skillnad, och tillslut kunde vi springa flera varv utan att han dummade sig någonting. Den enda konsekvensen blev att Lazer sprang med full kontakt hela tiden så han började springa lite konstig i fram, men MYCKET hellre det än att han håller på att bitas. Men det var väldigt kul att se hans attityd i slutet, det var verkligen "okej, det lönar sig nog att lyssna på henne nu". Längtar till på söndag nu för att se om det håller på tävling också

Hänt på senaste tiden

I måndags förra veckan fick vi besked om vad det är för fel med Trollet. Kraftig borelia, precis som både jag, mamma och vet. trodde.

I tisdags var vi på barnkalas, min systerdotter fyllde 7 år och min systerson fyller 5 år imorgon.

Onsdag-torsdag hade vi besök av ridgebackdamerna. Lazer tyckte att en löpande Haley var nog det bästa som har hänt på denna jord.

I lördags var vi på utställning i Nyköping, det resulterade i ett 1:a pris, CK och BHKL-2! Tyvärr vann brorsan Arrak BHKL och tog hem certet, och blev även BIR. Lazers kritik var;
"Ännu en mkt tilltalande junior. ? huvud och uttryck, vack ögon, färg och form. Välburna öron, flott(?) överlinje. Väl markerad nacke, stark rygg, bra kors och välburens svans. Bra förbröst lång bröstkorg. Bra bredd i låret. Glad och busig . Utmärkta ben och tassar. Rör sig väl. Bra päls och tigrering"
Lazer flippade såklart ut igen, men det gick i alla fall bättre än i Avesta och domaren gav mig lite tips på hur jag skulle göra för att han inte skulle bråka med mig så mycket, så i Vallentuna blir det ännu bättre ;D Gäller bara att öva, öva, öva.

Igår var jag och kollade på lägenhet. En 1:a mitt i Huddinge centrum på 43 kvm med inglasad balkong. Den var helt perfekt, även om det behövs läggas nya golv och målas om, så den 2:a november flyttar jag och Lazer från Masmo till Huddinge centrum. Det känns väldigt skönt, även om jag kommer sakna promenadvägarna, utsikten och att ha 5 minuter ner till sjön.

Idag har jag varit och letat hund i Handen. Kennelns älsta tik hade nämligen stuckit iväg igår. Den stackars tanten hade varit borta i 21 timmar när vi hittade henne och hon hade gått en bra bit.

I veckan ska jag och Lazer utställningsträna med några Rex Ventors valpar. På söndag åker jag med Jenny till Vallentuna och ställer ut igen och sen 26e börjar jag skolan. Får försöka ta vara på den sista veckan av sommarlovet nu och träna så mycket vi kan.


LördagsmysJust nu kollar jag på tv, äter egenplockade körsbär och dricker saft med de finaste killarna i världen. Både Lazer och Trollet och Lazer är helt tokiga i körsbär, knashundar.

Apropå ingenting, igår var det tre månader sen jag skrev på papprerna på Lazer. Tänk att tiden går så fort!

Syskonbus från den 31/8
7 augusti 2009

Har inte haft någon lust att uppdatera.. U-SM gick åt helvete rent ut sagt, både för min och även Annas del. Sandra knep bronsplatsen i lydnadsklass 2, gattis igen!

Trollet blev halt på höger bak (igen..) i lördags, dagen innan agilityn gick på U-SM. Både jag, Anna och Sandra har kände igenom tassar, ben och rygg men Trollet reagerade inte på något och vi kände inget konstigt heller. På lördagskvällen var det helt bra och på söndagsmorgonen märkte man det bara lite grann när han hade legat still.

På måndagen ville han inte sätta ner höger fram Mamma ringde till veterinären i tisdags när vi kom hem, och vi fick en tid om 2½ vecka.. Menar dom att hunden ska gå och halta 2½ vecka?!

På onsdagen var det ännu värre, och Trollet kunde knappt ställa sig, och när han väl kom upp kunde han inte lägga sig igen.. Mamma fick nog och åkte in akut med honom. Veterinären kände igenom honom och den enda reaktionen han fick var på höger höft när han tröck hårt. Slutsatsen blev dock att det förmodligen är en fästingsjukdom. Svar får vi imorgon eller på måndag.

Om det nu är så att det "bara" är en fästingsjukdom så är det vila så länge Trollet medicineras, vilket är 30 dagar, och gärna lite mer än så. Det innebär att vi missar alla höstens tävlingar, men hellre det än att det är något värre än en fästingsjukdom.

På ett sätt känns det skönt att få det svart på vitt att det är något som inte riktigt stämmer, och det är därför Trollet har gått så jäkla dåligt på de senaste tävlingarna. Samtidigt har jag hemskt dåligt samvete för att jag har tävlat med honom när han har haft ont, även fast jag inte har vetat om det. Får hoppas att veterinären ringer idag så jag får veta vad det är.

Hur som helst, i fredags efter veterinärbesiktningen träffade jag och Lazer Emma som äger Lazers syster Lea. Jag tog lite bilder som jag ska försöka lägga upp under helgen. Fotade även lite under freestylen som jag också ska försöka lägga upp.


RSS 2.0