Boden

Ååååh, nu är vi äntligen framme! Lazer har redan provat på sjön, den funkade bra.

Nu ska vi åka och göra stan farlig.

Lite bilder


Frösön


I bilen på väg mot Arvidsjaur


Mitt på vägen sprang en ren




Om ett tag ska vi åka här ifrån Arvidsjaur och fortsätta mot Boden. Nästan 14 mil är det kvar innan vi har nått vårat mål. Hundarna har verligen börjat tröttna på att åka bil, och är riktigt griniga mot varandra. Jag tror det blir skönt för både hundarna och stackars mamma som har fått köra hela tiden att ta det lite lugnt i några dagar.

Har tänkt på att 85% av alla norrlänningar bär foppatofflor. Det spelar ingen roll vad de har för klädsel, foppatofflor verkar funka i alla lägen..

Agility i Sundsvall



Jag var och tävlade agility i Sundsvall lördags och söndags, och hade ju hoppats på minst en pinne under de 4 loppen. Tyvärr hade Trollet lämnat slalomingångarna och farten hemma, och jag sabbade en del genom att göra dåliga byten.

Lördag:
Hoppklass 2 - disk.
Agilityklass 2 - 8,?? fel, placering 9 av 18. Jag råkade sabba allt genom att vara lite långsam i ett framförbyte, vilket ledde till en vägran..

Söndag:
Hoppklass 2 - 6,?? fel, placering 6 av 19. Vägran på slalomingång, och så tidsfel då..
Agilityklass 2 - Disk. Varför det blev en disk vet jag inte, men jäklar vad bra det var! Enda loppet med lite fart..

Just nu sitter vi på en camping i Östersund och har precis varit på middag hos mammas faster. På dagen la jag ett spår till både Lazer och Trollet. Lazers spår gick lite sisådär. Av någon anledning var han jätte okoncentrerad.. Trollet fick ett jättekort spår utan liggtid, men det gick kanon.

Om ett tag ska vi åka till något berg med jättefin utsikt och ta en sväng med hundarna..

Om 14 timmar börjar resan

Förut var det ju tänkt att jag skulle ha åkt med mamma till Lycksele redan förra veckan, men jag jobbade en vecka längre än vad jag trodde så 14:30 sätter jag och Lazer oss på tåget från Stockholm C för att börja våran resa norrut. I Sundsvall hämtar mamma upp oss och sedan beger vi oss mot tävlingsplatsen. Jag och Trollet tävlar lördag och söndag, och hoppas på att ta minst en pinne i alla fall. På söndag börjar vi våran resa uppåt i landet och på torsdag har vi planerat att landa i Boden.

Just nu försöker jag packa. Mamma har gett mig en alldeles för liten väska, och dessutom tvingat mig att ta med ett lakan och en handduk. Jag får inte ner en endaste sak av det jag ska ha med mig, eller jo.. Ett par strumpor kanske.

På valpfronten går det bara bra. Idag åkte de två första valparna, imorgon åker 3 till och under helgen ska Veronica leverera de sista fem. Både jag och lekfarbrorn Lazer kommer sakna de små skitarna. Tänk att dem redan är 8 veckor..

Aja, åter till packningen. Måste även ta en sista runda med Lazer i spöregnet innan jag kan lägga mig i sängen. Usch, vill inte.

Valpar






Lasse på besök hos doktorn



Idag har Lazer varit hos veterinären. I morse märkte jag nämligen att han hade små bulor på nosen (såg ungefär ut som massor med myggbett) vilket ledde till att han var ganska svullen i ansiktet. Svullnaden la sig på väg till Handen och både jag och Veronica antog att det var något slags insektsbett.

Vid lunch började han bli svullen igen och jag började bli lite misstänksam. Den här gången la det sig inte utan Lazers ansikte svullnade upp mer och mer och tillslut såg han mer ut som en Shar Pei. Ringde veterinären i Haninge, som skickade vidare mig till Farsta, som skickade vidare mig till Södra djursjukhuset.

Väl på Södra fick vi gå före alla eftersom de trodde att det var ett ormbett. Två veterinärer tittade på Lazer och efter lite diskussioner kom de fram till att det förmodligen var en allergisk reaktion. Skönt att det inte var ormbett, men vad kan han ha fått en sådan reaktion ifrån? Får grubbla vidare på det.. Efter en kortisonspruta skickades vi hem mer mer kortison. Varken jag eller veterinärerna kände att det var någon ide att ha kvar honom eftersom han har varit så pigg och ätit och druckit bra. Sprutan verkade jättefort och bara efter några minuter såg han ut som en helt annan hund.


Från sidan ca 2 timmar efter sprutan.
Fortfarande ganska svullen men en väldigt stor förbättring!

SM drömmar och otursdag

I natt har Lazer varit jättejobbig. Först stökade han runt i vardagsrummet ett bra tag, sen kommer han och lägger sig på mig i sängen och fladdrar med några papper i ansiktet på mig. Efter lite ansträgningar fick jag upp ögonen och ser att det är U-SM papprerna han håller på med. Lazer har nog lite hemliga drömmar om SM.

Dagen har nog varit den sämsta på länge. Den börjar med att jag försover mig en timme. Jag tror att det är mycket finare väder än vad det var, vilket resulterar i att jag sätter på mig klänning och får frysa resten av dagen. Jag har känt mig sjuk och trött hela dagen, och lyckas avsluta denna dag med att tappa bort mitt busskort. Är på sånt jäkla dåligt humör nu.. Dessutom hittar jag inte laddarna till någon av mina kameror så jag kan lägg upp lite bilder här.. Grr...

Agility för hela slanten

Igår åkte jag ner till Visättra och tränade lite agility. Trollet fick träna vidare på running contacts. När nedfarten ligger på bordet har han 100% träffar, så jag höjde lite genom att lägga en låda under, men det var fortfarande samma sak. Då fick lillebror, som höll i godisskålen, ställa sig lite snett och då hände det grejer. Trollet började hoppa kontaktfältet och började verkligen tänka till vad det var han skulle göra.

Sen ställde jag upp en kombination med 5 hopphinder och en tunnel. Vi övade på lite staket och på att springa förbi ett hinder utan att ta det. Allt funkade kanon!

När Trollet vilade fick Lazer träna lite tunnel för andra gången i sitt liv. Han vet verkligen vad han ska göra, men han har väldigt svårt att släppa blicken från leksaken och koncentrera sig på vad han ska göra, men det blev bättre och bättre för varje gång.

Jag ska försöka ta mig tid och åka ner i veckan och träna lite slalom med Trollet också. Det känns som han väldigt lätt glömmer ingångarna så fort vi inte tränar regelbundet och jag vill ju plocka de sista pinnarna nästa tävling.

Ringträning och bad

Idag har vi varit på ringträning. Lazer var väldigt lugn faktisk och även om det inte var trav alltid så var det bara i slutet som han blev tokig och började bitas. Åh jag skulle så gärna vilja ställa honom i Nyköping och Norrköping, det är så dumt att jag är i Göteborg den helgen.

Efter ringträningen åkte vi till Lida och badade. Både jag och Trollet vågade oss i vattnet. Det var jättevarmt i vattnet och ingen var nöjdare än Lazer efter en timmes bad.

Imorgon ska jag till Visättra och träna lite agility med Trollet. Jag hade tänkt att mamma ska få äran att stå och mata monstret med kattmat under tiden, undrar om hon är villig?

Regn

Det åskar och spöregnar! Fy fan vad skönt!

Ett skämt som har blivit verklighet

Jag sa till mamma på skoj att vi skulle upp till norrland och tävla på "mitt i norrland" tävlingen, nu när mamma har skaffar husvagn. Vi kunde ju samtidigt ta en sväng förbi släktingarna i Lycksele och sen fortsätta till Boden och U-SM, och tro det eller ej men idag skickade jag iväg min anmälan. Dock blev det inte alla 4 dagar utan endast lördag och söndag, men det gör inget. Det är inte heller bestämt om vi fortsätter till Boden sen eller om vi åker hem. Jag och mamma ska prata om det i helgen. 

18onde juli smäller det, då åker vi upp till Lycksele för att hälsa på släktingar och så ska mamma och lillebror gå på motorveckan. På fredagen åker vi ner till Sundsvall och tävlar lördag och söndag, och sen får vi se om det blir att åka tillbaka till Lycksele och vara där i några dagar för att sedan åka upp till Boden.


Skönt att komma bort från Stockholm. Jag ska fota och njuta som bara den. Fast jag tror att jag kommer tröttna efter några dagar om jag ska vara ärlig..


Lite moln skulle inte sitta fel

Den här värmen DÖDAR mig. Det händer inte mycket på dagarna, valparna är döda, hundarna är döda, jag är död. Min lägenhet blir sisådär 35 grader trots att alla persienner är nere hela tiden och köksfönstret och fönstret i sovrummet är öppna dygnet runt, så det är inte så trevligt att komma hem heller.

Träningen ligger lite på is just nu eftersom jag jobbar sent den här veckan och kommer hem vid halv 11 varje kväll. Dock har jag börjat ta vara på restiden, och särskilt de 20 minutrarna vi måste vänta på tåget i Älvsjö varje dag genom att shejpa lite trix. Lazer tycker det är jättekul och har börjat erbjuda massor med roliga beteenden. När vi stog och trängdes på tåget igår morse tog han upp ena tassen flera gånger, något som jag aldrig har sett honom göra tidigare. Innan har han ju bara erbjudit sitt, ligg och backa.

I helgen är jag ledig så då ska jag tvinga mig ner till fotbollsplanen med Lazer. Jag har köpt massa kattmat på burk för att se om det kan vara roligare än fotbollar. Frolic, korv och köttbullar duger ju inte och jag måste verkligen få bort hans hysterik när det gäller fotbollar. Jag ska även försöka åka ner till visättea och träna lite agility med Trollet. Det är ju faktiskt U-SM snart!

Håller på att byta foder gör vi också. Har köpt Magnussons nu och Lazer verkligen ÄLSKAR det. Pro Plan påsen har han aldrig brytt sig om men Magnusson påsen har jag varit tvungen att ställa in i städskåpet nu efter två inbrottsförsök. Att det nya fodret kostar mig 340 kronor mindre i månaden gör ju inte direkt något heller. Får hoppas att det ska vara så bra som jag har hört, jag är ju så jäkla kass när det gäller foder så det är bara att förlita sig på andra haha..

RSS 2.0