Härlig morgon

Morgonen började klockan 4 för mig idag. Efter Lazer hade gjort några tappra försök i att gosa ihjäl mig för att jag skulle vakna hörde jag att brak från hallen. Synen var ju precis den man ville se klockan 4 en lördagsmorgon. Lazer var kalasdålig i magen och hade bajsat ner hela hallen, så det var bara att ställa sig och torka och skura för att sedan ta en sväng med den randiga.

Efter några timmars sömn var det samma sak igen, Lazer började buffa och flåsa på mig, och denna gången förstod jag ju vad han ville. Medan jag skyndade mig med att få på mig kläderna började Lazer kräkas, så det var bara att skynda sig och torka upp innan man sprang ut. Lazer kunde inte hålla sig längre än till trapphuset. Stackarn vad han skämdes. Han bara stod och skadade.

Nu har det varit lugnt i några timmar. Vi skulle egentligen iväg på ringträning nu klockan 10, men vi hoppar det. Imorgon är det ju vinnarutställningen, men vi får se hur vi gör.


Just nuSå här ser det ut i min säng just nu. Och nej, jag har inte skaffat dvärgpischer. Jag och Lazer passar Yoda lite medan Ida jobbar. Som ni ser går det kanon, killarna kommer jättebra överens.


Plötsligt händer detDe som har hängt med i bloggen vet vad jag och apportbocken har för förhållande, för er andra kan jag upplysa om att jag hatar den förbaskade träbiten. Med Lazer har jag slitit som ett djur med apporten, men ingenting har funkat.

Igår tog jag mig i kragen och plockade fram godis, klicker och apportbock. Första gångerna var det precis samma sak som alltid; tugg, pip och han sprang iväg med den så fort han fick den, MEN helt plötsligt föll allt bara på plats. Inget tugg eller pip och han sprang inte iväg med den. Idag funkar allt precis lika bra. Jag är helt chockad!


Träningstävling

Idag var det näst sista gången på lydnadskursen, och eftersom vi ska ut i skogen nästa gång blev det lite träningstävling för att se vart alla låg.

Lazer har aldrig gjort flera moment på raken, aldrig gått ett helt fritt följ eller varit med om att vi har blivit kommenderade, men skötte sig otroligt bra ändå. I slutet blev han lite frustrerad men annars var han tyst och höll inte på och nafsade. Gör en lista över alla moment, mest för att jag ska komma ihåg.

Platsliggning: Funkar kanon. Lazer låg hela tiden trots att andra hundar gick upp och vissa gick fram och tillbaka.

Tandvisning: Perfekt.

Linförighet: Träna på positionen och svängar.

Läggande under gång: Funkar bra.

Inkallning: Träna på ingångarna, annars inga problem.

Ställande under gång: Träna snabba ställanden och stadga. Lazer "chansar" även ganska mycket om det är ligg eller stå som gäller.

Apportering: Helt klart vårat svagaste moment. Lazer tar apportbocken bra, men så fort han får den drar han iväg. Träna, träna, träna!

Hopp över hinder: Funkar bra. Har dock lite för stort sug på hindret. Träna på att inte ta hindret om jag inte sagt något och ingångar.

Det känns skönt att ha gjort en liten check och kollat vart man ligger. Nu är inte en lydnadsstart allt för lång bort, men jag tror att vi hoppar den i Visättra den 23/6. Vi ska tävlingsträna massor innan vi startar så jag inte blir så nervös, och så ska vi träna massa kedjor så Lazer inte blir så frustrerad om inte godis kommer hela tiden.

Vi passade även på att köra lite slalom innan vi gick och fasen vad bra det gick! Åh vad det är roligt att träna hund när allt slit börjar löna sig!

Nu ska jag krypa ner i sängen brevid världens finaste holländare.

RSS 2.0