Hurra hurra..

..säger vi till Lazer som fyller 1 år idag! Och självklart grattis till resten av FLCs A-kull!

Dagen har Lazer firat genom att få två kattklor i nosen. Ja så kan det gå när man inte lyssnar på sin matte.

Med tungan rätt i mun


FluffigtEn herre som får alldeles för lite uppmärksamhet här i bloggen. Söt som jag vet inte vad är han i alla fall.


Version 2.0Har pillat lite med bilden i föregående inlägg. Vet inte vad jag tycker, bättre blev det nog i alla fall men jag stör mig otroligt mycket på bruset i bilden. Färgerna och ljuset är inte heller det bästa. Själva motivet är dock väldigt fint.


FotatHar fotat massor idag. En bild bjuder jag på nu, några fler kanske jag visar imorgon :)


Vandring

Idag har det varit vandring med klassen. Syftet var att vi skule få lära oss använda stormkök, och för det var vi tvungen att gå typ en mil ut i skogen. Ja skolans ideer alltså. Lazer fick följa med och han var hur duktig som helst, trots löptikar och massor med folk. När vi kom hem dog både jag och Lazer i soffan och vaknade vid strax innan idol började vid 8. Frågan är hur man ska kunna sova i natt nu..

Bjuder på en kass mobilbild från lunchpausen:


Köttbulle


Dagens i-landsproblem

Eftersom jag skulle vilja gå en spår eller sökkurs, och även lite andra kurser har jag kollat runt lite på brukshundsklubbarna i närheten. Det har stått mellan Botkyrka BK och Stockholm Södra BK. Idag bestämde jag mig för att kolla upp hur lång tid det verkligen skiljer mellan olika klubbar.

Botkyrka BK
Stockholm Södra BK
SBK Sthlmsavd
Lidingö BK
Väsby BK
Vällingby BK
Nacka BK
Waxholms BK
Danderyd-Täby BK
Mälarö BK
Öseråkers BK

34 min
41 min
45 min
53 min
56 min
59 min
1h 1min
1h 15 min
1h 16 min
1h 25 min
1h 42 min


Resultatet blev som jag trodde, att Botkyrka och SSBK ligger närmast. SSBK är ju ganksa krångligt att ta sig till eftersom bussarna dit går så sällan, men jag tycker att det verkar som det är mer kurser där än på Botkyrka. Just nu känns dock Sthlmsavd mer lockande eftersom det bara skiljer 4 min och kommunikationerna dit är betydligt bättre. Hmm.. får fundera vidare.

Grundlydnadskurs

Igår var det sista gången på grundlydnadskursen, en kurs som har varit nyttig och mig och särskilt för Lazer. Anna är så jäkla bra, och hon har gett mig en hel del tankeställare. Jag måste lära mig att det inte är en liten sheltie jag har i kopplet längre utan en hund som är lite (eller ja, väldigt mycket) mer hund, och det går bättre och bättre. Jag har skrivit en "kom-ihåg-lista" till mig själv vad som gäller, mest för att jag måste tänka på att vara konsekvent hela tiden, något som jag brukar slarva med. Det är inga stora grejer egentligen, utan saker som "på bussen gäller ligg, inget annat". Saker som gör vardagen lite lättare helt enkelt.

Gårdagens kurstillfälle gick i alla fall hyfsat. Lazer var som en duracellkanin som hade druckit en hel platta redbull och var väldigt otålig. Han tyckte att det var roligare att titta på alla andra hundar än att jobba med mig. Inkallningarna gjorde han i alla fall riktigt bra!

Snart har jag höstlov, och då är det träning för hela slanten som gäller. Bland annat står hoppteknikkurs på schemat! Dessutom ska jag packa, för förmodligen får jag flytta in i min nya lägenhet veckan efter lovet!

FinasteHar inget vettigt att skriva så jag slänger in en bild på det finaste jag har istället.


Tapeter och golv

Idag har jag varit och valt ut nya tapeter till vardagsrummet och nytt golv till min nya lägenhet. Vita tapeter och grått golv blev det. Hallen och köket kommer jag få måla om själv. Nu är det inte långt kvart tills vi flyttar, gud vad jag längtar!

Nu ska jag ut med ridgeback-töserna och den lilla randiga och sen ska det tränas lite apportering.

Årets utmaning 2010Kan en malle ska väl Lazer också kunna. Nu har vi och göra år 2010.


Massor med textJag håller på att drunkna i alla saker som måste göras i skolan, en av anledningarna till att det har varit snålt med uppdateringar den sista tiden. Prestationsångest, både när det gäller skola och hundträning, stress och oro över hur man ska få allt att gå ihop har gjort att kroppen har lagt av och jag har fått magkatarr, sömproblem och konstant huvudvärk. Ja, man får verkligen känna att man lever.

En glädjande nyhet är i alla fall att Lazer tog sitt tredje utställningscert i lördags, dagen innan hans 11 månaders dag!

Träningen går äntligen framåt. Lazer har under ett bra tag varit riktigt jobbig att träna med. Ingenting har funkat och det hat känts som man har varit tillbaka på ruta ett. Nu verkar det som vinden har vänt och Lazer börjar sakta men säkert bli riktigt rolig att träna med igen.

Vi har börjat träna lite agility nu, och jösses säger jag bara! Jag har hela tiden sagt att Lazer nog aldrig kommer bli en bra agilityhund, men jag måste faktiskt ändra mig. Idag tränade vi tillsamans med Lina, Ida och Sandra och det gick riktigt bra. Lazer tycker det är sjukt kul och ha lär sig allt väldigt fort. Platta tunneln har blivit en favorit. Idag gjorde vi en raksträcka med hopp-hopp-tunnel. Han vänder gärna upp och tittar på mig innan han fortsätter framåt, så lite mer släpp ska tränas. Sedan tränades det lite ingångar på platta tunneln och så började vi med slalomet. Med tanke på att detta var Lazers tredje eller fjärde gång han tränar agility är jag galet nöjd.

Även Trollet fick följa med idag. Bortsett från i lördags var det första gången han fick se agilityhinder sedan U-SM, och ingen var lyckligare än Trollet! Vi körde lite slalomingångar och samma raksträcka som Lazer. Trollet var taggad som tusan och det känns bra att vara back on track igen.

Det bästa med träningen idag var att jag kunde träna med Lazer trots att andra hundar tränade, sprang och KAMPADE samtidigt. Ännu ett bevis på hur kul Lazer tycker det är med agility.


RSS 2.0