Blandat babbel

I lördags var det ringträning i Riksten igen. Vi fick vänta länge innan det var våran tur och Lazer hade stått och laddat så när det väl var våran tur var det som att släppa lös en orkan. Strategin för Stora Stockholm är i alla fall att trötta ut honom innan vi går in i ringen genom att bara gå fram och tillbaka, och när vi inte gör det är det vila i buren som kommer att gälla. Vi får väl se hur det går.

På kvällen hade jag hela järngänget här hemma, dvs Trollet, Kajsa och Lazer. Lazer blir så jäkla avundsjuk när det kommer in andra hundar i bilden. Att dela med sig av sin matte finns inte i Lazers värld.

Efter flytten till Huddinge Centrum har Lazer blivit så härlig och ha och göra med. De första dagarna fick han alltid ha Gentle Leadern på sig så fort vi skulle någon stans eftersom Lazer drog som en tok och bara stressade. Den senaste veckan har jag inte ens brytt mig om att ha den i fickan eftersom han har blivit SÅ duktig på att gå i koppel. Han går hela tiden vid min sida och söker kontakt. Äntilgen har poletten trillat ner. Bussåkningen går också så himla bra och vi har fått massor med kommentarer om hur duktig och lugn har är på bussen. Även i lydnaden har han blivit en helt annan hund. Hoppas det här håller i sig, för att ha det så här tackar jag inte nej till!
Jag har spanat ut massor med kurser nu i vår som jag vill gå. Tävlingslydnad, brukslydnad och spår är lite av det. Funderar även på att dra med Lillebror på en rapportkurs, det skulle nog va kul. Aja, pengarna ska ju räcka till också.


Levnadstecken

Tänkte bara säga hej och att vi fortfarande lever. Vi har äntligen fått flytta och det är en del och fixa, som grädde på moset har jag dessutom blivit sjuk.

Idag har vi varit på ringträning. Längtar till nästa gång!

Nu ska jag krypa ner under täcket så jag blit frisk någon gång.

Svacka

Just nu är jag inne i en riktigt träningssvacka. Det känns som att ju mer jag tränar desto mer förstör jag. Ingenting funkar och det lilla som funkar blir bara sämre och sämre. Inte ens agilityn känns motiverande just nu.

Om någon vet någon kul kurs, i typ vad som helst, som börjar snart så säg till! Tror det är det vi behöver just nu.

Fredagsmys

Alla mina vänner har tydligen dragit ut på krogen utan att ens fråga om jag vill följa med, härligt med så snälla vänner! Hur som helst ligger jag och vovvarna nerbäddade i soffan och har precis sett på idol. Har lite fredagsmys, eller ja, så mycket fredagsmys man kan ha bland alla flyttkartonger. Mer eller mindre allt är nerpackat nu så det ekar lite här i lägenheten. I onsdags började dom lägga golvet i den nya lägenheten så nu flyttar vi när som helst! Blir lite irriterad över att Huge inte kan ge ett konkret datum jag får flytta in med tanke på adressändring osv.

Idag har vi varit hos vetrinären. Trollet fick sin årliga vaccination och Lazer fick sin 1års spruta och första rabiesvaccinationssrutan. Om en månad åker vi och tar nästa spruta och sen får vi hoppas att vi får ett okej blodprov så vi kan åka till världsutställningen i Danmark i sommar.

Liggmarkeringarna går bättre än förväntat! Lazer har verkligen kopplat pinne=ligg och han lägger sig jättebra med pinnen mellan frambenen. Imorgon ska vi prova på gräs och om det går bra så ska vi börja försvåra lite. Kanske man ska få arslet ur vagnen och åka till Lida och spåra lite på söndag nu när man ändå är igång.

Uppdrag; Liggmarkering

Ända sen jag fick hem Lazer (eller ja.. nästan i alla fall) så har jag funderat över hur jag vill att Lazer ska markera pinnarna i spåret. Han bär ju gärna på saker, men han lämnar inte gärna ifrån sig dem. Dessutom blir han väldigt lätt stressad så fort han får något i munnen inprincip och han börjar tugga och pipa, och därför har jag inte känt att jag vill att han ska apportera pinnarna.

Idag ramlade jag dock över en artikel om liggmarkeringar, och känner varför inte? Ligg är ju ett beteende Lazer gärna erbjuder och jag slipper få tillbaka sönderflisade spårpinnar. En vecka säger han som skrev artikeln att det tog för hans hund att förstå någorlunda. Nu tror jag att det kommer ta lite längre tid för oss, men imorgon börjar utmaningen!

Fortsättning föjer..


IrriteradFör några veckor sedan kom resultatet från Eskilstuna utställningen in på hunddata. Dock stod inte certet med utan bara ett ck, jag mailade till utställningsansvarig och fick svaret "om du läser på fin kritiklapp ser du att du bara har fått ett ck och inget cert". Jag förklarar för henne att det var krångel när jag skulle få mitt cert eftersom domaren glömde bort att ge mig det och jag fick gå tillbaka och be om det. Hon jag mailade med svarade att hon skulle prata med ringsekriteraren. Detta var alltså för några veckor sedan och jag har fortfarande inte hört något.

Idag upptäckte jag att även resultatet från Nynäshamn har kommit in, och vad står det där? Jo ck men inget cert såklart. Suck, vad trött jag blir! Där var det ju inte ens något strul och jag fick ju certrosett och certlapp utan att behöva gå och be om det. Nu är det bara att börja tjata på dom också..


RSS 2.0