Men ser du inte att det är en..?

Jag gick framför en kille och en tjej på väg till pendeltåget idag och fick höra denna otroligt roliga konversation

Tjejen: Guud vilken söt hund!
Killen: Ja.. Det är en korsning mellan Schäfer och Bordeterrier, ser du inte det?

Ja jag undrar vart denna Borderterrier gömmer sig i Lazer haha!


Åååh vad jag älskar kassa paint redigeringar!

TAM-TAM des Fonds de Gueule

Fick nyss nyss lite bilder på Lazers pappa och nu vet jag var han har fått sin tunga ifrån!






Avundsjuka

Om 4 minuter står nästan alla mina kompisar och tittar på Sveriges bästa liveband Hoffmaestro på Peace & Lovefestivalen i Borlänge. Avundsjuk? Jag? Nä då.. Inte det minsta. Jag ska ju upp klockan 6 och torka valpbajs hela dagen imorgon! Vem skulle välja Hoffmaestro före valpbajs lixom..

Jag och Lazer kom nyss in från sista kissrundan som blev lite längre än vad jag hade tänkt, vi gick nämligen ut för en timme sen. Lazer hann både med att leka med en annan hund och bada minsann! Han har även lyckats göra ett ordentligt märke i mitt finger. Jag skulle kasta en pinne, Lazer hoppade upp och bet tag i pinnen (läs: mitt finger) innan jag hade hunnit kasta. Inte tänkte jag på det mer än att det gjorde djävulsk ont.  När jag kom in märkte jag att jag har blod på hela handen. Ja så kan det gå när inte haspen är på. Hur som helst ligger Lasse nöjd, belåten och dyngsur brevid mig i soffan nu.

Nä upp klockan 6 vare...

Värme och klagomål


Lazer står och spanar på balkongen

Jaha, nu när det äntligen är fint väder är det så varmt så man dör.

Idag har mamma hjälpt mig att plantera lite blommor och fixa lite på balkongen. När hon hade åkt gick jag och Lazer ner till vattnet så han fick svalka sig lite. Efter det var det tänkt att jag skulle städa, men jag råkade somna istället och vaknade inte förän vid 8.. Då hade jag sovit i typ 3 timmar. Jag måste ha varit väldigt trött utan att jag märkte det.

Nu på kvällen passade jag på att spåra och träna lite. Jag la två spontanspår på ungefär 100 meter. Båda gick utmärkt! Sen tränade vi lite cirkelarbete eftersom Lazer har börjat hoppa och bita mig i armarna så fort jag springer, något som inte är sådär jättepoppis när man tex. springer till bussen. Sen är det ju bra träning inför agility träningen. Efter några klick verkade det som han fattade att det lönade sig att hålla alla tassar på marken. Även lite baklängesmarsch blev det tränat.

Igår när jag skulle gå ut med Lazer hörde jag en kille ropa från loftgången. Han började fråga mig om mina hundar och helt plötsligt sa han att "han var trött på att mina hundar stog och ylade hela nätterna så att inte han kunde sova". Det roliga är att killen bor en trappa ner och tre lägenheter bort från mig. Nog för att det kan vara lyhört men knappast lyhört. Dessutom är Trollet inte här särskilt ofta och han sa att det var två hundar som ylade, och det vore ju konstigt att han vaknar men inte jag om det nu skulle vara så. Han påstod att jag var den enda som han hade sett ha hund på den här gården så att det kunde absolut inte vara någon annan. Suck, blir så trött på att man ska få skit när man inte har gjort något.

Underbart

Jag får betalt för att sitta och kolla på tv, gosa med valpar och gå promenader. Tänk om alla jobb var lika underbara


Bitövningar
















Rapport från Avesta


Världens finaste, Freak Le Chics Ampharos 7 månader gammal.
Bild tagen av Sandra


Helgen i Avesta har varit väldigt trevlig, även om vädret inte var det bästa. Lazer tyckte nog mest att helgen var ganska jobbig, vilket märktes ganska ordentligt då det var en helt annan hund som var med mig uppe i Dalarna.

På fredagen skjutsade mamma mig hem till Emma, och så åkte jag med henne upp. När vi kom fram släppte vi hundarna nere vid vattnet och Lazer var till min stora förvåning VÄLDIGT kaxig och det blev en hel del smågnabb. Inne gick det mycket bättre, 9 hollänadre och en jack russell gick lösa utan problem.

På lördagen åkte vi till Avesta BK trots det inte allt för vackra vädret. Lazer var helt borta och det gick inte ens att få kontakt med honom så länge de andra tränade, så jag stoppade in honom i bilen igen. När alla hade tränat lite lydnad provade vi på att köra lite bitövningar. Även Lazer fick komma ut och prova lite. Det gick sådär, Lazer ville gärna ha kamskinnet för sig själv och ville varken släppa eller komma tillbaka med det när han hade vunnit, något som jag redan visste att han skulle göra.

På söndagen var det utställningsdags och vädret kunde ju inte ha varit sämre. Regn och blåst så det både räckte och blev över. Hanvalparna var först ut i ringen. När vi skulle springa blev det alldeles för mycket för Lazer, vilket resulterade i att han började bita mig. Jag kände att det förmodligen bara skulle ha blivit värre om jag hade börjat bråka med honom, så jag väntade bara ut honom. Domaren sa dock åt mig att jag måste vara mycket strängare mot Lazer. Trots att det blev mycket strul i ringen lyckades vi kamma hem andra platsen med kanonkritiken: "Dark brindle. 7 month. Complete scissor, nice type, good head, dark eye. Well set ear, good pigm (?), nice neck and outlines. Enough chest, enough anghlation (?) good bone. Very playful moves well." Domaren var kanontrevlig och motiverade varför alla hundar kom på den platsen de kom på, och det enda hon sa om Lazer var att jag var tvungen att visa att "I am the master".





De två sista bilderna är tagna av Emma

Trött valp

Idag var det meningen att jag skulle jobba, men Veronicas dotter hade blivit sjuk så hon var hemma idag. Jag åkte ändå dit och gick ut med hundarna på en långpromenad. Folk tittade ju inte lite när man kom gåendes med en holländare och 3 ridgeback haha.. Lazer passade på att bada på promenaden, först tog han ett dopp i en lerpöl och sen i en bäck. Tur att det inte var tvärt om.

På bussen hem gick en hel skolklass på. Lazer gick från person till person för att bli klappad. Om ungarna inte klappade honom hoppade han upp i deras knä.

Efter det åkte vi på klubben och träffade Anna. Lazer fick spåra för första gången och det gick super! Jag la två väldigt lätta spår och Lazer verkade tycka att det var hur kul som helst. Anna berättade hur vi skulle fortsätta träna vidare så nu har jag verkligen ingen ursäkt att inte komma igång på riktigt.

Klockan 5 var det styrelsemöte, men det var bara jag, Anna och Lina som var där så det blev väl inte så mycket av det.. Lina var snäll och följde oss en bra bit på vägen hem och Lazer fick leka med Rasa och Hessie, så nu är han VÄLDIGT trött. Stackarn ligger nerbäddad i soffan och har inte rört sig sen vi kom hem haha.

Imorgon är det tänkt att jag åker till Handen och tar ut tjejerna på en promenix igen, för att sedan möta upp Sandra i Visättra klockan två för lite träning. Efter det ska jag hem och tvätta och packa inför Avesta, och sen åka hem till mamma för att sova där. I övermorgon smäller det. Det ska bli så himla kul att träffa alla Freak Le Chicsare :)

Sista dagen

När jag kom hem till mamma igår för att hämta Lazer hade två herrar haft fest. Lazer hade tagit papperssamlingen och gjort konfetti av den, medan Trollet hade röjt ner alla saker i fönstret, vilket resulterade i 2 trasiga blomkrukor och en trasig ljusstake. Detta trots att de hade varit ute och rejsat på gräsmattan i 4 timmar utöver promenaderna och att de bara hade varit ensamma i en timme..

Idag har det varit valpledigt, det var nämligen sista dagen i skolan. Vi fixade det sista inför avslutningen imorgon. Jag hoppas verkligen att vi får betygen i de avslutade kurserna imorgon för så bra som det har gått det här året har det aldrig gått för mig i skolan. Jag är riktigt förväntansfull haha!

Jag och Lazer tränar vidare.. Nu har vi kört fast med klossen igen. Läggandena och ställandena funkar skitbra, och har börjat träna lite smått med dem under gång. Baklängesmarsch funkar utan problem det med och vi har börjat fila på positionen. Jag måste ta mig i kragen och börja träna in apporten. JAG hatar ju apporten efter allt tragglande med Trollet så det blir lätt att man hoppar över den.. Även nosduttarna måste börja tränas ordentligt! Ja massor med saker ska tränas..

Valparna 8 dagar
















Favorit nr 1, tik 9. Har lite för mycket vitt men söt som bara den!












Favorit nr 2, tik 4.



Idag har de första valparna passerat 1000g. Det är helt sjukt vad dom växer. Två tikar är favoriterna, en är övertecknad och en är lite minde än de andra, det blir intressant och se hur de blir när de blir lite äldre. Tur att alla är sålda, annars hade någon av dem följt med mig hem.

Valparna 5 dagar








Trött

Om det inte vore så att jag kom hem vid 10, hängde med städerskan i en timme och batteriet på kameran var slut så skulle ni ha fått se lite valpbilder, men nu är jag trött så det får bli imorgon.

Dagen började med att jag gick vilse i 1½ timme i haninges skogar. Resten av dagen har spenderats i valplådan med 5 dagar gamla valpar. Dom är underbara.

Äntilgen!

Idag har jag och Lazer varit och hälsat på hos kennel Rex Ventors där jag ska jobba i sommar. Valparna var ju så söta! Tur att jag precis har köpt Lazer, annars hade jag garanterat fått med mig en ridgebackvalp hem om 8 veckor.

Jag hade tänkt att träna lite innan vi åkte till Handen idag, men halvägs till gräsplanen märker jag att har tappat Lazers leksak, så det var ju bara att vända och leta efter den. Självklart hade jag ju tappat den precis utanför porten. Eftersom det tar ett tag att gå till gräsplanen skulle vi inte hinna gå dit igen, så jag tänkte träna lite på gården. Precis när vi skulle börja kommer alla barnen från skolan under mig utrusande, så det var ju bara att gå in.. Så jäkla typiskt.

Vi gjorde ett nytt försök nu ikväll och FY FAN vad bra det gick! Äntligen har jag börjat få ordning på läggandena och ställandena. Han gör det klockrent när  jag kommenderar! Även klossen funkade kanon. Innan har han inte velat gå åt sidan längre än några steg, och åt höger har det inte funkat alls, men idag gick han ända till min vänsta sida och flera steg och höger! Det kändes som poletten trillade ner idag. Gud vad skönt det känns!

Kursavslutning och VM bana

Ikväll har vi varit på klubben. På den öppna agilityträningen kom det bara två stycken, men vi var ändå lite hurtiga och släpade fram hinder och byggde bana. Vi körde individuella small banan från VM. Det gick väl inget vidare, Trollet var i en helt annan värld idag och gjorde alla hinder han såg och lite till. Det vart varken något sammarbete eller fart idag..

Efter det var det kursavslutning för nybörjaragilityn. Deltagarna fick testa på lite staket och köra en enkel rundbana eftersom det regnade så himla mycket. Lazer lyckades slita sig och skulle leka med en sheltie vilket inte blev så lyckat. Den stackars sheltien flydde i ren panik för att bli av med det stora monstret. Fy satan vad arg jag blev på Lazer, och han fick sin första ordentliga tillsägelse..

Nu ska jag och Lazer träna lite innan vi går och lägger oss..

Årets agilityungdom?


Jag har nyss skickat in resultatet från SSBK tävlingen till SHU. Får hoppas att det blir lite tävlingar under året så att man kanske har chansen att bli årets agilityungdom.

RSS 2.0