Bruden med stil


Alla goda ting är tre

Ja, ni vet ju vad man säger; alla goda ting är tre, och därför har denna lilla Leija fått flytta hem till oss. Inte skulle jag ha en ridgeback, och framförallt inte någon tik, men ibland blir det inte som man har tänkt sig. Leijas mamma stal mitt hjärta totalt och när Veronica ville att jag skulle samäga en tik kunde jag inte säga nej. Att dessutom ha varit med från valpens första andetag och sedan följt hela utvecklingen är häftigt!

Sedan är jag inte längre ensam om att tycka Lazer är världens bästa längre. Lilla L tycker han är världens coolaste och gör allt som han gör, hon söker stöd när något är lite läskigt och hon vill ligga nära och sova. Lazer är måttligt förtjust, men accepterar henne och låter henne ligga kvar när hon lägger sig bredvid honom och väldigt tålmodig när hon håller på att klättra och bita på honom. Att busa med henne är det dock inga problem med. Världens bästa Lazer, Leija kunde inte ha fått en bätte brorsa <3


Lydnadstankar

Nu när Lazer är fullcertad måste vi ju verkligen se till att komma ut på lite brukstävlingar i vår så han får sin titel. Det stora målet för 2011 blir ju med andra ord ganska självklart; uppflyttade till högreklass i bruks. Förmodligen så blir det i spår då spåret gick djävulskt bra i höstas. Lydnaden är dock det stora problemet.. Lazer tycker det är lite FÖR kul.

Linförigheten är riktigt fin. Jag är SÅ nöjd. problemet är dock att Lazer piper. På tävling är han även på mina händer och armar och går och tuggar, vilket gör att han inte ens går hälften så bra som han kan. Jag måste försöka få ner hans aktivitetsnivå ganska så mycket, och då tror jag att både pipet och tuggandet kommer försvinna. Får klura på hur jag ska göra det..

I apporteringen funderar jag på att köra mycket med metallapporten istället, då han inte tycker den är lika rolig.

I läggandet ska jag försöka lära in att han ska lägga sig med framdelen före bakdelen istället för tvärt om, för att på så sätt få snabbare lägganden.

Hopp över hinder och inkallningen sitter någorlunda, där gäller det bara att finputsa lite.

Både krypet och framförgåendet håller vi på att lära in. Vi har ingen brådska, vi har ju hela vintern på oss.

Hmm.. Mycket att fundera på. Får se till att skriva en ordentlig planering och verkligen följa den. Skam den som ger sig säger jag bara!

Avslutar med att slänga in BIR-bilden från igår. Lazer står i uppförsbacke och har tappat svansen, men men. Och för att citera en person som var och pratade med oss i rasmontern i helgen "det är ju som en malle, fast snygg"


Revansch!Jag säger bara shit var glad jag är! Efter förra årets totalflopp känns ju dagens resultat på Stora Stockholm ännu bättre. Lazer gick nämligen in och tog hem allt och blev BIR och fick sitt sista CERT! Fina syster Isa blev BIM. Tack till Veronica som åkte till mässan bara för att ställa Lazer! Och självklart tack till Lasses egna hejjarklack :)

Förutom att ställa ut har vi suttit i rasmontern. Lazer har varit jätteduktig och har verkligen visat upp sin bästa sida under hela helgen, trots att han har varit dötrött. Jättemånga har kommit och velat veta mer av rasen, vilket är jättekul!


RSS 2.0